Meteen naar de inhoud

Badkamer Renovatie – Kleine badkamer met alles er op en aan

  Klusbedrijf maakt van oude kleine badkamer een nieuwe luxe badkamer

  In dit klus voorbeeld een badkamer renovatie in Rotterdam. In de oude situatie bestond de badkamer uit een wastafel, een badkuip en een radiator.

  De klant wilde in deze badkamer graag een wastafelmeubel met spiegel en inbouwkraan, een design radiator, een ligbad en een inloopdouche met inbouwkraan en regendouche. Het resterende stukje vloer moest nog worden voorzien van een elektrische vloerverwarming.

  Allereerst moest er worden gesloopt. Hierna kon het leidingwerk en de riolering worden aangepast op de nieuwe situatie en de douchegoot worden gemonteerd.

  Voor de nieuwe douche was het noodzakelijk een wandje tussen het bad en de douche aan te brengen. In deze scheidingswand zijn aan beide zijden nissen gemaakt. Voor de inbouwkraan en bijbehorende regendouche is de muur plaatselijk verdikt met 7cm gasbeton blokken.

  Na het rondom aanbrengen van kimband en pasta kon er begonnen worden met tegelen. Op de muur blauwe en witte tegels (ca 7x20cm) en in de douche op twee wanden tegels van 120×40 cm.

  Voordat de vloertegels gelegd kunnen worden moet eerst de vloerverwarming nog worden aangebracht. Daaroverheen worden de vloertegels (75×75 cm) gelegd. Na het voegen kan alle sanitair geïnstalleerd worden. Tot slot volgt het afkitten rondom en is de badkamer renovatie afgerond.