Klustips

Klustips en advies van klusbedrijf Rotterdam RM Kluswerk

Veel klussen worden vaak onderschat of gaan mis door een te eenvoudige voorstelling van zaken. Deze klustips zijn wellicht handig om te weten.

Zorg voor een goede voorbereiding en het juiste gereedschap wanneer u zelf gaat klussen. Maak eventueel een schetsje en een materiaal lijst met alle benodigdheden. Zorg dat u alle benodigdheden en het juiste gereedschap in huis heeft. Leg alles van te voren klaar en werk veilig en doordacht.

Laat klussen waar u niet voldoende kennis van heeft uitvoeren door een professioneel bedrijf.

Basisvoorziening voor brandsignalering: Rookmelder(s)

Op iedere verdieping met een slaapvertrek. Een rookmelder is geen overbodige luxe in een woning. Jaarlijks worden veel mensen in hun slaap te laat wakker nadat de woning al in lichte laaien staat. Een rookmelder kan er voor zorgen dat men op tijd wakker wordt alvorens de vlammen de slaapkamers bereikt hebben. De rookmelder moet op een centrale plaats op iedere verdieping met slaapkamers geplaatst worden. Deze slaat tijdig alarm bij rook of plotseling oplopende warmte.

Bescherm uw vloer tegen krassen met viltdoppen

Stoelen, tafels en bijzettafeltjes kunnen voor lelijke krassen en beschadigingen op de vloer zorgen. Gebruik daarom antikras vilt die u onder de poten kunt plaatsen. Antikras vilt is in diverse maten verkrijgbaar en kan eenvoudig onder de poten worden geplakt.

Gasslang vernieuwen

Bij gasfornuizen bestaat de aansluiting uit een rubberen slang. Deze slang moet van tijd tot tijd nagekeken en vernieuwd worden. Er kunnen na verloop van tijd scheurtjes in de slang optreden. Is dit het geval dan moet deze vervangen worden. Door de slang te buigen kun je dit gemakkelijk zien. Een gasslang moet in verband met de veiligheid na 10 jaar vervangen worden, of er nu wel of geen scheurtjes in voorkomen. Op de slang staat een productiejaar.

Bij vervanging van de gasslang zet je eerst de gaskraan dicht. Draai met een waterpomptang de wartels los. Haal bij de vakhandel een nieuwe slang van dezelfde lengte en monteer deze weer aan het gasfornuis en de kraan. Draai de gaskraan weer open en controleer of de slang niet bij de aansluitingen lekt.

Dit kun je opsporen met zeepsop. Meng in een kopje wat afwasmiddel met water en klop dit op totdat het is voorzien van schuim. Breng met een kwastje wat zeepsop op de verbindingen aan. Als er een gaslek aanwezig is zal de zeepsop bellen gaan blazen. Is dit het geval controleer dan of de wartels wel goed aangedraaid zijn.

Mocht het dan nog lekken dan kun je eerst op de schroefdraad van de aansluiting gastape aanbrengen. Draai dit niet te dik erom heen anders loop je kans dat dan de wartel bij het aandraaien kan scheuren. Controleer de aansluiting nooit met vuur!

Behang verwijderen

Oude lagen behang zijn op diverse manieren te verwijderen, al blijft het een tijdrovende klus.
Door het oude behang in te weken met behang inweekmiddel en vervolgens met een plamuurmes het behang wegsteken. Er zijn ook behang afstomers te huur. Met een behangafstomer kun je door middel van stoom op het behang te brengen het behang verwijderen. Gebruik bij waterbestendige en geverfde lagen behang een perforator. Hiermee maak je eerst kleine gaatjes in het behang, waardoor het inweekmiddel door het behang heen kan trekken.

Let er wel op dat je het behang goed laat inweken. Bij te vroeg wegsteken van het behang loop je de kans dat de muur beschadigd wordt en kost het veel meer moeite.

Klusbedrijf voor Rotterdam en omstreken
RM Kluswerk  – Tel: 0628-840490 / Email