Meteen naar de inhoud

Badkamerrenovatie – Inloopdouche en hangend toilet maken

    badkamerrenovatie Rotterdam Blijdorp

    Klusbedrijf RM Kluswerk doet een badkamerrenovatie in een zeer kleine ruimte.

    Deze badkamerrenovatie in Rotterdam Blijdorp was een uitdaging wat ruimte betreft, om nog maar te zwijgen over de staat waarin zich de ruimte bevond. Er moest een inloopdouche, wastafel met spiegel en inbouwreservoir met zwevend toilet komen. Dit allemaal op een houten ondervloer. De ruimte had een afmeting van ca. 3 x 1 m en zo’n beetje alles was verrot… Plafond, vloer en de wanden leken hun beste tijd wel te hebben gehad.

    Allereerst is het plafond met inbouwspots gemaakt. Daarna moesten de vloerbalken gedeeltelijk worden vervangen en versterkt, voordat er met verdere opbouw kon worden begonnen. Vervolgens is de vloerconstructie voorzien van osb platen met daaroverheen wedi platen. Ook de inloopdouche is gemaakt met een wedi riolito vloer element.

    Na het aanbrengen van kimband rondom kon er met het tegelwerk worden begonnen. Nadat dit klaar was kon de douchekraan met garnituur worden gemonteerd. Aansluitend kon de wastafel met spiegel worden aangesloten en het toilet met spoelmechanisme gemonteerd, alles netjes af gekit en… een tevreden klant!